A Krill-olaj napjainkban az egyik legértékesebb Omega-3 forrás. Fogyasztását azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a megfelelő koleszterinszint, valamint agyi működés fenntartására.
Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes azokat előállítani, ezért a táplálékkal, vagy étrendkiegészítőkkel kell felvenni. Az eikozapentaénsav (EPA) és dokohexaénsav (DHA) tengeri halakban található (hering, makréla, szardínia, lazac, tonhal), az édesvízi halak közül a pisztráng ajánlható ilyen célú fogyasztásra.
A halolajban lévő DHA és EPA hozzájárulhat a normál agyműködés, látás fenntartásához, a szív megfelelő működéséhez.
Míg a halolajakban lévő Omega-3 zsírsavak Tryglycerid formájában fordulnak elő, addig a Krill-olajban Phospholipid formájában (Lecithin-alkotóelemként) találhatóak, ami az emberi sejtmembránnak is alkotóeleme és így sokkal könnyebben felszívódnak, mint a halolaj Tryglyceridjei.
A Krill-olaj még az epe stagnálása esetén is könnyen emészthető, útja a gyomor-bél-traktuson keresztül lényegesen könnyebb és különösen jól hasznosul.
Ezzel egy lényeges minőségi szempontot is megneveztünk, ami a Krill-olajat nemcsak a halolajak, de a növényi Omega-3 forrásként szolgáló lenolaj, repceolaj, kenderolaj vagy akár a dióolaj fölé pozicionálja.
Adagolás: Napi 1 kapszula.
Főétkezések elött bő folyadékkal nyelje le.
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: krill olaj, zselatin, nedvesítőszer(glicerin), szorbitol, víz
Hatóanyagok |
1 kapszula |
NRV *% |
Krill olaj |
625mg |
** |
ebből Foszfolipid |
262,5mg |
** |
Omega-3 zsírsav |
150mg |
** |
ebből EPA |
75mg |
** |
DHA |
40mg |
** |
Astaxanthin |
125 μg |
** |
NRV% = Felnőttek részére ajánlott napi beviteli referenciaérték százalékban kifejezve
** = Nincs megállapított mennyiség
30 db kapszula |
1 kapszula/nap |
1 havi adag |