Az E-vitamin zsírban oldódik, és antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet az oxidatív stressz hatásaival szemben. Ezenkívül az immunrendszerünk működéséhez is szükség van rá, hogy ellenállóbbak legyünk a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben, és a sejtek közötti kapcsolat fenntartásához is fontos. A vitamin hiánya növeli a sejteket érő oxidatív stressz hatásait, emellett a központi idegrendszer működésében is gondokat okozhat. Ettől lassulnak a reflexeink, növekszik a reakcióidőnk és csökkenthetnek a koordinációs képességeink, illetve romolhat az egyensúlyérzékünk.

Az E-vitamin természetes antioxidáns.
Védheti a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek roncsolják a sejtfal szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit, valamint felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.
Az E-vitamint sok esetben a szépség vitaminjának is nevezik, amely számos jótékony hatással rendelkezik.

Miért érdemes fogyasztani?
- Kiváló antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik
- Képes erősíteni az immunrendszert
- Csökkenti a magas koleszterinszintet
- Egyes szívbetegségek és ízületi gyulladások kialakulási kockázatát is képes csökkenteni
- Fontos szerepe van a bőr- és a hajápolásban egyaránt
- Segít a sebgyógyulásban
