• Tele van értékes vitaminokkal, mint például A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin.
  • Gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben is. Van benne kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas, cink, nátrium, mangán, réz és szelén.
  • Gyógyír lehet húgyhólyag problémákra.
  • Enyhíti a felfázással járó kellemetlen tüneteket.
  • Enyhíti a vizelési problémákat, fertőtleníti a húgyútakat.

  • Csökkenti a gyulladásokat.
  • Serkenti és erősíti az immunrendszert.
  • Antioxidáns-tartalma miatt védelmet nyújt a sejtek, szövetek számára.
  • Segít megelőzni a prosztataproblémákat.
  • A prosztatamegnagyobbodás okozta kellemetlen panaszokra is gyógyír lehet.
  • Szerepet játszhat a prosztatadaganat kialakulásának megelőzésében.
  • Fokozza a libidót.
  • Segíthet megakadályozni a terhesség korai szakaszában kialakuló spontán vetélést.
  • Csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet, így csökkenti a szívinfarktus kialakulásának esélyét.
  • Rugalmassá teszi az érfalat.
  • Erősíti a szívet.

  • Tisztítja a vért.
  • Jót tesz az agyi keringésnek.
  • Rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy elkerüljük a memóriazavarokat és az emlékezetkiesést.
  • Rendszeres fogyasztásával a keringési rendszer egészségét biztosítja.
  • Lassítja az érelmeszesedés folyamatát.
  • Méregtelenítő hatásokkal rendelkezik.
  • Segíthet a sav-lúg egyensúly helyreállításában.
  • Orvosolni képes egyes emésztőrendszeri betegségeket, úgy mint reflux, puffadás, hasi görcs, émelygés.
  • Lassítja az öregedési folyamatokat.
  • Megtámogatja a máj munkáját.
  • Hatásos lehet depresszió ellen.
  • Erősíti az idegrendszert.

  • Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
  • Segítséget nyújt a betegség utáni lábadozásban, gyorsabb felépülést biztosít. Ez a benne lévő antioxidánsoknak köszönhető.
  • A tökmagolaj gazdag E-vitaminban és cinkben, így egészségessé teszi a bőrt és vitalizálja a hajat.
  • Hatékonyan gyógyítja a sérült és gyulladt bőrfelületet.
  • A tökmagolaj erősíti és feszesíti a kötőszövetet.
  • Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel segítséget nyújt a zsírszövetek lebontásában.