A fahéjat évezredek óta ismerjük. Az ókori görögök és Róma egyik kedvenc gyógyszere volt, mivel ismerték az emésztésre gyakorolt áldásos hatását. A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj serkenti az emésztést, és hurutok ellen is kiváló, legalábbis a régi korok orvosai szerint. Talán ezért szerepelt régen a nehezen emészthető ételek sora végén az illatozó fahéjas sütemény. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. Számos vizsgálat készült, amelyben igazolták, hogy napi 2 gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet.
A króm aktív szerepet játszhat a szervezet szénhidrát anyagcseréjében, a cukorháztartás szabályozásában. Megfelelő mennyiségű és rendszeres fogyasztása számos olyan betegség megelőzésében és kezelésében segíthet, amelyet az inzulinrezisztencia okoz vagy súlyosbít. Segít stabilizálni a vércukorszintet, ezért kiemelten hasznos nyomelem például cukorbetegeknek, túlsúlyosaknak, migréneseknek, magas vérnyomásban, gyomor- illetve bélfekélyekben szenvedőknek. Kevés mennyiség is elég belőle, azonban nélkülözhetetlen vegyület. Pótlásával normális szinten tartható a vércukorszint, a koleszterinszint és a testsúly, megelőzhető az ingadozások okozta fejfájás, az idegi tünetek, mint az ingerlékenység, fáradékonyság, depresszió.
Összetevők: Fahéj kivonat, aszkorbinsav, zselatin