
Mivel az almapektin nem emészthető, vízben oldódó rost, leginkább az emésztést képes befolyásolni. Sok gyógykészítményben alkalmazzák, különösen hasmenés elleni termékekben.
Valóban „napi egy alma és a dokinak se híre, se hamva”?
A táplálkozáskutatók keresik a bizonyítékokat az alma egészségre gyakorolt jótékony hatásaira. A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között.

Sok kutatást végeztek az almapektinnel, és a kutatások biztatóak. Mivel az almapektin vízoldékony rost, hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét.
Az almapektin oldékony és nem oldékony rostjaival hatékonyan tisztítja ki a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyának fennmaradását. Az almapektin növeli a savasságot a vastagbélben, és kedvező hatással lehet azokra, akiknek fekélyük vagy vastagbélgyulladásuk van.
A vérnyomás szabályozására is alkalmas.
A pektin epekő ellen is hatásos. Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti. A rostban szegény étrend ugyanis elősegíti a cukorbetegség kialakulását. Más kutatások szerint az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon lecsökkentheti az egyén inzulinszükségleteit.
Az almapektin a nemkívánatos mérgek, és nehézfémek eltávolítására is alkalmas, valamint csökkenti a sugárkezelés mellékhatásait. Azt is megemlítik, hogy a fertőző E. coli baktérium ellen is hasznos lehet.

A termék tartósítószertől, színezék- és adalékanyagtól mentes természetes élelmiszer, mellékhatása nincs, ám hosszabb kúra előtt, vagy bármilyen egészségügyi probléma esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét!
Összetevők:
Almapektin, HPMC (kapszula anyaga), króm-pikolinát