
A fokhagyma vérnyomáscsökkentő, baktérium- vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatású lehet. Több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot - vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet — tartalmaz. Biokémiailag a legaktívabb közülük a több mint 70-féle kéntartalmú vegyület. A fokhagyma fő hatóanyaga az erőteljes antibiotikus hatású allicin, amely emésztés közben az allináz enzim hatására keletkezik a növényben lévő allinból.

Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátottsága. Fokozza a szív teljesítőképességét. Az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. Csökkenti a vérben a káros koleszterin (LDL) szintjét, miközben növeli a ,jó" koleszterin (HDL) arányát, ezzel is akadályozva az érelmeszesedést. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is bizonyított (metíl-allil-triszulfid).

A galagonya a szív- és érrendszer legjobb barátja, mely segítheti egészségesen tartani annak működését, a benne lévő flavonoidoknak köszönhetően fokozza a szívizom teherbírását, jótékonyan hathat az elmeszesedő vérerekre.

Az olajfaleveleknek jóval erősebb hatásuk van az egészségünkre, mint amire az olívaolaj képes. Ez többek között az egyik összetevő – nevezetesen az oleuropein – rendkívül magas koncentrációjának köszönhető. Egy nagyon erős antioxidánsról van szó, amely az olajfa gyökerében, kérgében, gyümölcsében és levelében fordul elő. Legnagyobb arányban mindenesetre az olajfalevélben mérték. Itt az oleuropein az olívaolajhoz képest 3000-szer magasabb koncentrációban van jelen.

Az olajfalevél-kivonat kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik. Ezek szinergikusan hatnak, és így hatékonyságukban erősítik egymást. Az olajfalevelek antioxidatív hatása, a magas klorofilltartalom kihatásai (lassítja az öregedési folyamatot), valamint a tartalmazott szekunder növényi anyagok magyarázzák az olajfalevél-kivonat következő hatásait, amelyeket tudományosan igazoltak:
- Antibakteriális,
- Antivirális,
- Gombaellenes,
- Parazitaellenes,
- Gyulladásgátló,
- Immunerősítő

Ezek a tulajdonságok járulnak hozzá, hogy az olajfalevél-kivonat harmonizálja az emésztőrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, véd a szív- és érrendszeri betegségektől, természetes vizelethajtóként szolgál és képes megelőzni a daganatos betegségeket. Ezen felül hatékony a fogszuvasodást okozó baktériumok, minden herpeszvírus, a Candida albicans okozta fertőzések, valamint az antibiotikum-rezisztens kórokozók ellen. Az olajfalevelek ezzel felbecsülhetetlen értéket képviselnek szervezetünk egészségének megőrzésében.

Összetevők:
Fokhagyma kivonat, galagonya kivonat, szójaolaj, olajfalevél kivonat, szilícium-dioxid, emulgálószer, lecitin, glicerin, zselatin